Logo

Druk...druk...Veel te druk!

De waan van de dag houdt jullie tegen?!

1 - 3

Niet jullie managers zijn de baas, maar jullie agenda. En die staat vol met meetings, vergaderingen, calls en meer. En laten we heel eerlijk zijn: vergaderen is geen werk, laat staan zinvol werk.

Geen tijd voor overmorgen

 

Het gevolg is dat je organisatie vandaag op zich wel werkt, maar geen kans heeft om over morgen na te denken. Zo is er geen ruimte voor innovatie of strategisch vooruitkijken. Je organisatie wordt inflexibel en je kosten stijgen.

Tijd voor verandering! Maar waar haal je de tijd vandaan?Wij zien in organisaties meerdere oorzaken en problemen.

Afhankelijkheden

 

Een overvloed aan afhankelijkheden, bijvoorbeeld. Al je mensen hebben elkaar nodig om vooruit te komen, waardoor ze continu op elkaar wachten. Als er beslissingen genomen moeten worden, gaat dat dus over meerdere schrijven. En dan gaan we natuurlijk escaleren. Afhankelijkheden zijn de vijand.

Bureaucratie

 

Een andere oorzaak schuilt in bureaucratie, de koolstofmonoxide voor elke organisatie.

Te veel, achterhaalde of ronduit onzinnige regels verlammen een organisatie. Ze belemmeren mensen om te doen wat nodig is, en verspillen kostbare tijd en energie aan een overdaad aan regels & procedures. Ze hollen mensen mentaal uit en degraderen ze tot werkvloer- of kantoorzombies.

We organiseren ons werk alsof de wereld hetzelfde is als 75 jaar geleden. Dat is niet zo.

'Quiet quitting'

 

Soms zijn al die regels alleen nuttig voor een fractie van de mensen. Maar zinvol zijn ze voor niemand.

De groep die het in zich heeft om veel zelfstandiger te opereren, raakt er moedeloos en gedemotiveerd van. En die groep is groter dan je denkt. Bureaucratie kan een organisatie compleet verlammen. Het jaagt mensen richting ‘quiet quitting’.

Er is een oplossing! Geef verantwoordelijkheid en krijg snelheid, wendbaarheid & flexibiliteit.

Wat niet

 

Een hardnekkige aanname is dat iedereen sturing nodig heeft. Dus schetsen we processen en beginnen we met een aantal regels. Er komen nog een extra regels bij om de uitzonderingen op die regels af te vangen en de procedures onderling te verbinden. Al snel verdwalen je mensen in een oerwoud van processen en procedures.

Maar onderzoek en ervaring tonen aan dat het overgrote deel van de mensen uitstekend zelfstandig kan werken, zolang de kaders en verantwoordelijkheden duidelijk zijn. Want thuis kunnen we ook ongeveer zelfstandig alles om te zorgen dat we wonen, eten en slapen. En dat klinkt makkelijker dan het is.

Wat wel

 

Wij gaan je mensen hun zelfstandigheid teruggeven. En daarmee je organisatie de broodnodige dynamiek en flexibiliteit. Wij helpen je om simpeler en slimmer te organiseren, vanuit bewezen designprincipes. Op basis daarvan werken we samen met jou en je management toe naar zelforganiserende teams die zoveel mogelijk werken vanuit autonomie.

Het resultaat is een organisatie met meer flexibiliteit, wendbaarheid en snelheid. En meer ruimte voor de verantwoordelijkheid van je mensen. Want hun werk wordt weer zinvol. En dat is de beste manier om die mooie verbetering ook vast te houden.

Hoe we helpen

2 - 3
Inspireren

Wij helpen jullie op weg in een workshop. Dan kunnen jullie zelf aan de slag.

Adviseren

Bij specifieke problemen of een heel traject. We begeleiden en helpen waar nodig.

Transformeren

Wij begeleiden je verandertraject. Fixed price. Uniek en samen met je mensen.

Waar beginnen we? Daar waar het schuurt. Meestal met advies of een workshop. Samen zien we wat nodig is.

Neem contact op

Wij inspireren

Zelf maximaal aan de slag

Deze vorm is geschikt als je zeker weet dat de wil er is en zowel je management en werkvloer het aankunnen om zelf te komen tot meer verantwoordelijkheid en zelforganisatie. Wij geven een workshop voor het management. En dat is geen middagje vrijblijvend babbelen over zelforganisatie, maar een fundament om zelf aan de slag te gaan.

Na afloop hebben jullie de basiskennis over zelforganisatie, inzicht in de belangrijkste belemmeringen en een lijst met voorstellen om ze aan te gaan pakken. Het is een basis om zelf te besluiten hoe jullie willen gaan veranderen, aan de slag te gaan en keuzes te maken over de manier van communiceren.

Interessant? Neem contact op en we bespreken wat voor jouw organisatie werkt.  Of start de chat op de pagina. Dan heb je ons nog sneller te pakken.

Wij adviseren

Met onze kennis kom je vooruit

We pakken samen een volledig traject op, of een specifiek probleem. Dat laatste is trouwens ook een ideale ‘teen in het water’ voor grotere plannen. En natuurlijk is het voor jou en ons ook een ideale manier om elkaar te leren kennen. Zie het als een sample voor een compleet verandertraject.

Deze vorm zet je in als je eerst antwoord wilt op belangrijke vragen: Moeten we veranderen? Zo ja: hoe? En wat zijn onze kansen op succes? Je weet bijvoorbeeld niet zeker weet of management en werkvloer wel in staat zijn om op een redelijke termijn blijvend te veranderen. Of hoe je komt tot duidelijke en werkbare kaders.

Jullie gaan zelf aan de slag, wij staan jullie bij met advies op maat

Wij begeleiden

Jullie verbeteren en veranderen

Deze vorm zet je in als je resultaten wilt. Bijvoorbeeld omdat de schade aan het bedrijf of de rem op de mogelijke groei een serieuze bedreiging vormt. Of wanneer het probleem hardnekkig is. Dat weet je als je al meerdere pogingen en/of initiatieven hebt ondernomen om het aan te pakken.

Bij de werkwijze helpen en begeleiden we jullie om samen je organisatie te transformeren. Daarvoor gebruiken we een actieve aanpak: we worden tijdelijk onderdeel van je bedrijf en gaan bottom-up en top-down samenwerken. Zo komen werkvloer en management elkaar halverwege tegen.

Meer weten? Interesse?

Mail onsBel ons
3 - 3

Zin in meer tijd?

Mail ons