Logo

De gewoonstezaak(van de wereld)

Werk kan anders.
Het moet anders.

1 - 3

Het is hoog tijd
voor zinvol werk

Het bekrompen gedachtegoed van de industriële revolutie is nog altijd overduidelijk aanwezig in hoe wij organiseren. Dat is achterhaald. Mensen zijn geen resources. Professionals behandel je niet als kleuters.

Sterker nog, zelforganisatie is onze natuur! Wij geloven dat de meeste mensen deugen. Dat meer invloed zin geeft aan je (werkende) leven. Daarom zijn wij op een missie om te organiseren met meer autonomie en meer vertrouwen.

Zinvol werk draagt bij aan een zinvol leven.
Geef mensen zinvol werk met het ‘Simpel Organiseren’ model

Kevin Rommen
— Oprichter
Thomas van Oijen
— Oprichter

Wat we doen

2 - 3

Weg met dikke rapporten of ellenlange PowerPoints. Zo werkt verandering niet. Zo werken wij dus niet.

Wat doen we dan wel?

Implementeren
over adviseren

 

Wij praten niet over verandering, we voeren het uit. Zo helpen we jouw organisatie versimpelen, versnellen en ook verbeteren. Fijn voor jou, fijn voor je mensen, fijn voor je klanten.

Je vindt ons dus op de werkvloer, waar we samen met je mensen de verandering tot leven brengen. Dat moet ook wel samen, want zelfsturing aanjagen begint met verantwoordelijkheid geven.

Bureau voor verandering

 

Als je weet hoe, is verandering de gewoonste zaak van de wereld. Ons bureau helpt jouw organisatie veranderen. Samen (her)ontwerpen we structuur en versnellen ontwikkeling van je mensen.

We implementeren zelfsturing. Het is de enige manier om effectief samen te werken in een onvoorspelbare wereld.

Wie wij zijn

3 - 3
Kevin Rommen

Het leven biedt geen garanties. Besteed je tijd zinvol.

“Kies iets wat zinvol is, want je moet het nog 50 jaar doen.” De woorden die mijn vader sprak toen ik op de middelbare school zat zijn me altijd bijgebleven. Later op de kunstacademie leerde ik wat iets creëren met je doet. Het geeft betekenis. Samen iets bereiken creëert een relatie die echt is.

Daarom hou ik er zo van om teams in beweging te brengen, vooral in complexe situaties. Door mezelf te zijn laat ik zien dat het anders kan. Anders mag. Regels die we hebben bedacht hoeven er niet te zijn. Sterk nog: vaak bestaan ze alleen in onze hoofden.

“Weg van de waan
van de dag.”

 

Sinds mijn hersenontsteking in 2018 is de uitspraak van mijn vader nog belangrijker geworden. 50 jaar is geen gegeven. Er zijn geen garanties. Besteed je tijd zinvol. Ik verspil in ieder geval geen tijd meer. Ook niet de jouwe. Daarom maak ik snel een punt.

Het herstel heeft me geleerd dat je als mens veerkrachtig bent. Je kunt veel meer dan je denkt. Met de juiste mentaliteit en aanpak verzet je bergen. Sinds mijn ziekte zie ik wat belangrijk is. Ben ik niet snel onder de indruk. Dat helpt me om dingen van een afstand te bekijken.

Vastgelopen verandering
Thomas van Oijen

In een veilige omgeving
kan het schuren

Waarom ik niet in het bouwbedrijf van mijn vader zit? Heel simpel: ik heb moeite met het vanzelfsprekende. Wanneer je een eigen pad kiest ontdek je je valkuilen en talenten. Zo blijf je groeien. Mijn drijfveer is autonomie. Invloed uit kunnen oefenen op je werk is wat ik iedereen gun. Ook omdat het betere resultaten oplevert.

Vanaf de zijlijn van het familiebedrijf heb ik veel geleerd. Dat op betrokken wijze samenwerken in het hele proces van idee tot realisatie meerwaarde heeft. Dat vakmensen ruimte en inspraak verdienen. Dat een organisatie er moet zijn voor haar medewerkers, op alle fronten. En hoeveel voldoening het geeft om samen iets neer te zetten.

 

“Eerst luisteren,
dan oordelen.”

 

Hoe zeer ik ook voor verandering ben, ook mij kost het moeite. Verandering zorgt voor spanning en ik ben van nature behoedzaam. Dat zit me soms in de weg maar het zorgt ook dat ik bij anderen zie wanneer verandering schuurt. Dat is onvermijdelijk: vallen, opstaan en doorgaan hoort erbij. Keer op keer. Om er telkens beter van te worden.

Veranderaanpak

Partners

Dus hoog tijd
voor zinvol werk

Bekijk onze diensten
3 - 3

Maak een afspraak

Kom op de koffie