Logo

Verandering vastgelopen?

Zo krijg je de boel
weer in beweging

Ongeveer 70% van alle veranderingen mislukken.
Veel tijd en geld voor
weinig resultaat.

Verandering stagneert om
allerlei redenen

 

Veel mensen hebben nu eenmaal moeite met verandering. In het ergste geval zorgen ze zelfs voor actieve tegenwerking.

Helemaal vreemd is dat niet. Verandering vraagt doorgaans om nieuwe kennis en ander gedrag. Dat heeft tijd nodig. Onderschat dat niet.

Bovendien lopen veranderingen vast in bureaucratie. Vaak zien we oude wijn in nieuwe zakken. Verwacht geen wonderen van je mensen als je niet bereid bent om het systeem ter discussie te stellen.

Last but not least. Een gebrek aan focus. Men wil te veel, te groots, te snel.

Geen draagvlak, geen betrokkenheid en geen urgentie in de organisatie.
We zien het vaker.

Eerste hulp bij organiseren. Eerste hulp bij organiseren.
Eerste hulp bij organiseren. Eerste hulp bij organiseren.

Niet getreurd. Er is een uitweg. In overzichtelijke stappen met een duidelijke focus. Dat werkt beter dan groots veranderen.

Veranderaanpak

We schieten te hulp binnen 48 uur

Harde reset van je verandering

Zit je muurvast? Dan grijpen we samen in, maar wel doordacht. Vaak starten we met een workshop met mensen die sturing geven en collega’s die onderwerp van de verandering zijn.

Samen kijken we kritisch. Zijn de verwachtingen vanuit het management realistisch? Gaat het echt zo slecht of valt het mee? Worden medewerkers voldoende meegenomen?

Veranderen
zonder weerstand

 

Onder medewerkers verleggen we de focus: van veranderen naar problemen oplossen in hun dagelijks werk. Waar treedt spanning op? Als dat eenmaal vaststaat, staat het team snel in standje verandering.

We betrekken de mensen die het werk doen en peilen of duidelijk is wat ze kunnen en willen. Ze krijgen zelf de kans om richting te geven aan de verandering. Dat maakt een einde aan eventuele weerstand.

Vastgelopen?

Maak binnen 48 uur met ons een plan